De personenbelasting met een automatische flow

De aangifte van de personenbelasting staat weer voor de deur. Vanaf nu haal je automatisch klantgegevens op met de Bothive personenbelasting flow!

Lauren QuataertBothive | Lauren Quataert

Lauren Quataert

2 min. leestijd
Bothive | De personenbelasting met een automatische flow

Groot nieuws: vanaf nu kan je de gegevens voor de aangifte van de personenbelasting automatisch ophalen met de Bothive flow!

Bespaar gemiddeld 30 minuten per aangifte door de automatische ophaling en rapportering van klantgegevens.

Bothive maakt de aangifte van de personenbelasting eenvoudig: persoonlijke informatie, adreswijzigingen, rekeningen, kosten en uitgaven worden opgehaald zonder over-en-weer-gemail. Bovendien vermijdt de flow gegevens die al in MyMinfin of een eerdere aangifte van dit contact staan, wat de tijdswinst voor iedereen nog groter maakt. De flow is nu beschikbaar voor alle Bothive-gebruikers.

Ontdek de flow in een notendop (1 minute video)

Hoe werkt de personenbelasting flow?

De personenbelasting flow is dé manier om effectief tijd te besparen tijdens het drukke belastingsseizoen. In het Bothive Dashboard vind je een deelbare link naar de flow die je naar jouw klant kan sturen via een kanaal naar keuze.

Wanneer de klant op de link klikt, opent de conversatie en worden de gegevens stap per stap automatisch opgevraagd. Alle verzamelde data vind je nadien centraal terug in een overzichtelijk rapport in het Bothive Dashboard.

Onze flow gaat nog een stapje verder: vragen die onze slimme software ergens anders kan terugvinden, worden overgeslagen. Veel gegevens staan al klant-en-klaar ingevuld in MyMinfin of eerdere aangiftes van deze klant. Deze vragen slaat de flow gewoonweg over. Voor sommige sommige klanten duurt de aangifte dus slechts een paar minuten!

Het doel van deze flow is jou en jouw klant tijd besparen. Gegevens die in MyMinfin of eerdere aangiftes staan, slaat de flow over.

Zo gebruik je de flow

Verzamel vlot klantgegevens met de automatische flow voor de personenbelasting.

  1. Kopieer de deelbare link naar de flow vanuit het Bothive Dashboard en stuur hem door naar jouw klant. Per mail, met WhatsApp of eender welk communicatiekanaal je graag gebruikt.

Personenbelasting_flow_verificatie

  1. Jouw klant vult zijn of haar e-mailadres in bij de start van de flow en verifieert dit ter controle via een two factor authentication. Zo ben je zeker dat de persoon die de flow invult toegang heeft tot dat mailadres.

Personenbelasting_flow_deelbare_link

  1. Jouw klant doorloopt de flow en beantwoordt enkel de vragen die niet in MyMinfin of een eerdere aangifte te vinden zijn. Zo vermijden we herhalende vragen. Achteraf krijgt de klant een overzicht van de ingevulde gegevens ter controle.

Personenbelasting_flow_deelbare_link

  1. Wanneer alle gegevens zijn ingevuld, wordt er een overzichtelijk rapport aangemaakt in het Bothive dashboard. Hierin vind je per klant alle data en documenten die jij nodig hebt voor de aangifte. De klant doorloopt de flow ingemiddeld 30 minuten tijd.

Personenbelasting_flow_deelbare_link

Alle gegevens worden centraal bewaard in een overzichtelijk rapport per klant.

Wanneer de personenbelasting is voltooid, vergeet dan niet ook jouw andere processen te optimaliseren met flows. Dat verhoogt jouw totale tijdsbesparing tot wel anderhalve werkweek per werknemer op een jaarlijkse basis! (berekening: 15 min/werknemers/werkdag x (260 werkdagen/jaar - 21 vakantiedagen) = 3585 minuten per jaar

Waarom jouw kantoor baat heeft bij een automatische flow

Wist je dat klanten hun accountancykantoor hoger waarderen als hun dossier snel afgehandeld wordt?

Een gemiddeld kantoor spendeert zo'n 7 dagen per klantdossier, puur door aanslepende communicatie en over-en-weer gemail. Dat kan zo'n 4 keer sneller door boekhoudkundige processen te automatiseren.

Wanneer je een automatische flow voor de angifte van de personenbelasting gebruikt, kan je je gewoonweg achter jouw computer zetten en andere zaken afhandelen terwijl de flow automatisch alle klantendata verzamelt.

Flow page

Flows besparen jou niet alleen tijd, maar helpen jouw kantoor met de verdere digitalisatie van jouw diensten. Bedrijfsleiders en KMO's verwachten dat je mee bent met de nieuwe technologieën. Bied jouw klanten net dat ietsje meer, want het beroep gaat in 2021 verder dan gewoonweg "de boekhouding doen".

Processen automatiseren stuurt jouw kantoor de gewenste richting uit: meer digitaliseren om de klant persoonlijker te ondersteunen.

Bothive | De personenbelasting flow gebruiken in jouw kantoor?

De personenbelasting flow gebruiken in jouw kantoor?

Jany legt jou graag uit hoe de personenbelasting flow jouw kantoor tijd kan besparen.

Ik wil meer weten!

Onze website gebruikt cookies om je gebruikservaring te verbeteren. 🍪Lees meer