Bothive lanceert Field Manual 'Groeien zonder extra personeel'

Groeien zonder extra personeel, klinkt het als een droombeeld of kan het zomaar werkelijkheid worden? We goten al onze kennis en ervaring die we de voorbije jaren opdeden in een praktische handleiding.

Maurane Van den NestBothive | Maurane Van den Nest

Maurane Van den Nest

2 min. leestijd
Bothive | Bothive lanceert Field Manual 'Groeien zonder extra personeel'

De zoektocht naar geschikt personeel is één van de grootste obstakels voor de groei van jouw kantoor. Met deze praktische gids willen we accountants inspireren en ondersteunen in hun zoektocht naar efficiënte groei.

Grootste obstakels voor groei in 2021

Afhankelijk van hun definitie van groei, ervaren accountancykantoren de uitdagingen die ermee gepaard gaan anders. Toch viel het ons op dat heel wat accountants op dezelfde problemen botsen. Brecht Valcke (CEO bij Bothive) en Jany Deschoolmeester (Account Manager bij Bothive) hostten het voorbije half jaar vier workshopsessies over dit thema. Tijdens die interactieve sessies verzamelden ze in totaal data van 88 accountants. Zij haalden herhaaldelijk volgende struikelblokken aan:

Groeipijnen - visual blog field manual

Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. We gingen aan de slag met de data uit de workshops en stelden een Field Manual samen die de meest prominente groeipijnen tackelt én er oplossingen voor aanreikt. In de gids bespreken we uitgebreid deze vier obstakels:

1. "The war on talent": het tekort aan geschikt personeel

Elke vorm van groei vraagt om een goed paar helpende handen. De groei van jouw kantoor start bij een sterk team. Helaas is dat niet zo vanzelfsprekend. Uit onze recente workshops blijkt dat de instroom van nieuw talent uitblijft. Onvoldoende geschikt personeel is de grootste rem op de groei. The war on talent is een waar bloedbad in de accountancysector.

2. Moeilijkheden met klanten en collega’s meekrijgen in vernieuwing

Tijdens de workshopsessies gaven veel kantoren aan dat ze hun klanten en personeel moeilijk warm krijgen voor nieuwe tools of processen. Maar wie niet vernieuwt, blijft achter. Hoe los je dat op?

We lichten alvast een tipje van de sluier: geef je klanten een duwtje in de rug en laat hen zien welke meerwaarde vernieuwing biedt. Voor je team geldt hetzelfde. Trek hen mee in het verhaal, duid een verantwoordelijke voor innovatie aan, en stel jezelf continu de vraag: “What’s in it for them?”.

3. Niet kunnen kiezen uit het enorme aanbod aan verschillende tools

Het aanbod aan tijdsbesparende tools is enorm. Maar accountants vinden vaak de tijd niet om het softwarelandschap te verkennen. Het aanvankelijk enthousiasme om te vernieuwen, dooft snel uit door een overvloed aan pakketten, tools en software. Toch blijft het een absolute noodzaak voor accountancykantoren die willen groeien.

Durf tijdens jouw zoektocht het volledige landschap te verkennen. Kijk verder dan puur accountancy software.

4. Tijdstekort door langdradige procedures

De werkdruk voor accountants is hoog. Overvolle agenda’s laten amper ademruimte over om processen te optimaliseren. Veel kantoren blijven daardoor vasthouden aan hun gebruikelijke routines. Toch is het van belang dat accountants efficiëntie niet zomaar aan de kant schuiven.

Hoe sneller jouw kantoor zaken afhandelt, hoe enthousiaster jouw huidige klanten, en hoe meer nieuwe klanten je zal binnenhalen. Je procedures optimaliseren, heeft ook voor jouw kantoor een waardevol gevolg: meer tijd. Tijd die je op zijn beurt kan herinvesteren in jouw verdere groei.

Bothive to the rescue: Waarom deze Field Manual?

Onze missie is moderne communicatie introduceren in de bedrijfswereld. Als softwareleverancier die al jarenlang actief is in het accountancy landschap, voerden we honderden interessante gesprekken met professionals uit het werkveld in België én Nederland. Deze conversaties gaven ons een heldere blik op de noden en groeipijnen binnen de sector.

Ze daagden ons uit enkele denkoefeningen te maken voor ons bedrijf. Die oefeningen en reflecties waren een grote hulp om ons eigen product vorm te geven. Nu willen we onze kennis en expertise ook delen met accountants en hen helpen bij het groeiproces van hun kantoor.

Onze website gebruikt cookies om je gebruikservaring te verbeteren. 🍪Lees meer