Liantis investeert in Bothive

Bothive, het snel groeiende, digitale communicatieplatform voor accountants verwelkomt Liantis als nieuwe aandeelhouder én partner.

Brecht ValckeBothive | Brecht Valcke

Brecht Valcke

10 minuten leestijd
Bothive | Liantis investeert in Bothive

Liantis investeert 400.000 euro terwijl Bothive via de bank nog eens 400.000 euro ophaalt.

Accountants en ondernemers ondersteunen is een gemeenschappelijk doel én passie die we delen. Samen willen we investeren in de ontwikkeling van ijzersterke applicaties die hun leven zo veel mogelijk vergemakkelijken

aldus Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis.

Digitaal communicatieplatform

Bothive bestaat sinds 2018 en werd opgericht door Brecht Valcke en Thuur Vandeplassche. Het bedrijf ontwikkelde een digitaal communicatieplatform voor accountants en ondernemers. Hun missie? Ervoor zorgen dat hun klanten met minder e-mails meer gedaan krijgen. “Dat doen we door repetitieve processen te automatiseren en het aantal e-mails drastisch te reduceren. Daarnaast organiseren we de stroom aan e-mails die in het accountantskantoor binnenkomt anders zodat teams ze beter kunnen behandelen en het de samenwerking makkelijker maakt. We bundelen ook verschillende communicatiekanalen tot één overzichtelijke flow: over Whatsapp en Messenger tot e-mail”, legt CEO en co-founder Brecht Valcke uit.

Het bedrijf telt ondertussen al 7 medewerkers en projecteert ook een ambitieuze groei voor de komende jaren.

IMG_9983-2.jpg

Samen accountants ondersteunen

In hun gemeenschappelijke streven naar de best mogelijke ondersteuning voor accountants maakten Liantis en Bothive enkele maanden geleden kennis met mekaar. De wederzijdse klik resulteerde in een participatie van 400.000 euro van Liantis in het jonge bedrijf. Deze injectie zorgt er samen met eenzelfde bedrag aan financiering van de bank voor dat het techbedrijf de volgende stappen kan zetten richting groei. Het gaat om een tweede kapitaalsronde.

Dat net Liantis participeert in Bothive hoeft niet te verbazen.

Liantis vormt samen met de accountant een essentiële, ondersteunende as voor ondernemers en werkgevers. Vanuit die sterke schouder-aan-schouderpositie willen wij ook de accountants vanuit Liantis maximaal digitale oplossingen aanbieden. Het gaat vaak om applicaties die we zelf ontwikkelen, maar we houden natuurlijk ook permanent de vinger aan de pols van de markt op zoek naar nuttige tools die complementair zijn aan ons aanbod en een grote meerwaarde kunnen bieden

licht Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis, toe.

Zo kwamen we terecht bij Bothive, dat sterke applicaties ontwikkelt voor de sector. We hebben er doelbewust voor gekozen verder te gaan dan een partnership en ons met Liantis te verankeren in het kapitaal van Bothive. Want we geloven dat deze jonge, dynamische ploeg het verschil kan betekenen voor heel wat accountants en onze gezamenlijke klanten-ondernemers.

Inhoudelijke expertise

Voor Bothive is de samenwerking met Liantis ook een weloverwogen keuze. Brecht Valcke:

Wij automatiseren communicatie voor accountants en ondernemers. Informatie vanuit een sociaal secretariaat of een sociaal verzekeringsfonds kan je daar niet uit wegdenken. Het is dus mooi dat we die Liantis-expertise ook kunnen meenemen in onze digitale oplossingen. Natuurlijk zijn er nog andere spelers in de markt, maar de keuze voor Liantis was bewust. We delen hetzelfde mensgerichte DNA. Hun visie op de accountant als partner zorgde voor een klik. Samen willen we dé bevoorrechte compagnon de route van de accountant worden. De nieuwe kapitaalinjectie zorgt er alvast voor dat we verder kunnen professionaliseren en investeren in de ontwikkeling van ijzersterke applicaties die het leven van de accountant een stuk vergemakkelijken.

Onze website gebruikt cookies om je gebruikservaring te verbeteren. 🍪Lees meer